Wie zijn wij

In 2016 hebben The Ambrosians hun 40-jarig bestaan gevierd onder meer met een  jubileumconcert in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) in Hilversum op zondag 6 november 2016. De groep heeft  thans 21 zangeressen/zangers, aangevuld met een combo van 4 musici (pianist en tevens dirigent, bassist, gitarist/saxofonist en drummer). Sinds de oprichting in 1976 door de Blaricumse componist Wim Kloek,  kan men terugzien op een zeer succesvol traject van meer dan 400 optredens op 160 verschillende podia in 40 verschillende plaatsen. Daarmee hebben de Ambrosians een publiek bereikt van meer dan 25.000 blije mensen.  

Oprichter Wim Kloek werd na 10 jaar opgevolgd door de bekende kerkorganist Wybe Kooijmans. Met hem diende zich een nieuwe generatie aan. Als uitvoerend musicus wist hij als geen ander hoe een vocalgroup behoorde te klinken. Bovendien zette hij nieuwe werken op de lessenaar die het klassieke repertoire steeds verder terugdrongen.

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Toen zijn oorspronkelijke muzikale loopbaan hem steeds meer ging opeisen, moesten The Ambrosians op zoek naar een nieuwe pianist/dirigent.

De lat lag hoog, maar toch lukte het om de perfecte opvolger te vinden. Het werd onze huidige dirigent, de in Nederland woonachtige Belg Paul Geurts. Zijn komst bracht een nieuw elan en enthousiasme in de groep. Paul Geurts heeft het repertoire drastisch vernieuwd, zonder al het oude volledig af te schrijven. Speciaal voor The Ambrosians schrijft hij veel nieuwe nummers en van bekende solostukken maakt hij vier-, vijf- en zelfs zesstemmige zettingen. Met als resultaat kleine compositorische meesterwerkjes, waarbij geen couplet hetzelfde gearrangeerd is. Opvallende uitschieters in het huidige repertoire worden gevormd door ‘Moondance’,  ‘Il est bel et bon’,  ‘Sunny’, ‘All of me’ en  ‘Het laatste rondje’.